ZONNEPANELEN

Zonnepanelen worden bij steeds meer bedrijven en particulieren geïnstalleerd. Schimmel Elektrotechniek plaatst regelmatig zonnepanelen.

Naar verwachting zijn er over 15 jaar voldoende zonnepanelen om in 8 procent van onze energiebehoefte te voorzien.

Eind 2014 stonden er verspreid over de 250.000 daken van huizen, scholen en bedrijven voldoende zonnepanelen voor een gezamenlijke opbrengst van 1 gigawatt. Dat vermogen staat gelijk aan dat van de twee kolencentrales op de Eerste Maasvlakte.

Onder invloed van de stijgende populariteit en de dalende prijzen van zonnepanelen zal het aantal zonnepanelen verder doorgroeien. Onderzoekers verwachten dat het aantal zelfs wel vertienvoudigd kan zijn in 2030. Zeker als de ontwikkeling op het gebied van energieopslag met betere accu’s voortzet, kunnen consumenten steeds beter met eigen energiepanelen in hun energiebehoefte gaan voorzien.

Ten opzichte van de rest van Europa loopt Nederland echter wel achter op het gebied van zonne-energie. Naar verwachting zal daar de totale opbrengst van zonnepanelen in 2030 goed zijn voor ongeveer 12 procent van de totale behoefte.

Duitsland loopt daarin voorop met een geschatte opbrengst van 70 gigawatt. Dat is veel meer dan de totale energievraag in het land, wat weer van invloed is op de energiemarkt, zo stellen de onderzoekers. Zo zal energie-overschot opgeslagen moeten worden, of doorgesluisd naar andere landen. Deze ontwikkelingen vragen om meer flexibele energiebedrijven die beter kunnen inspelen op pieken en dalen in vraag en aanbod.

© Copyright 2019 | Schimmel Elektrotechniek | Sitemap | ALIB voorwaarden bedrijven - consumenten
035-5386369