Over ons

Over Schimmel Elektrotechniek

Schimmel Elektrotechniek B.V. is opgericht in 1968 door de toenmalige eigenaar Kees Schimmel. In 1988 is het bedrijf in de handen van de heer Bertus Hoofd en zijn vrouw Monique Hoofd overgegaan. Sinds 2016 maakt Sjoerd de Ruig deel uit van de directie.

Schimmel Elektrotechniek B.V. richt zich hoofdzakelijk op de woningbouw en de kleinzakelijke markt, ook worden de grotere utiliteitsprojecten aangenomen. Sinds jaar en dag staat het afleveren van een kwalitatief hoogstaande installatie hoog in het vaandel. Dit bereikt men door vakkundig en goed gemotiveerd personeel en het gebruik van kwalitatief hoogwaardige materialen. Het personeel van het bedrijf bestaat uit goed opgeleide vakmensen die door het volgen van diverse cursussen bijgeschoold worden in de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied.

Kortom: Schimmel Elektrotechniek B.V. zorg(t) voor KWALITEIT!

Erkend en gecertificeerd

Schimmel Elektrotechniek B.V. is in het bezit van het KvINL procescertificaat en de SEI-erkenning. Met het KvINL-procescertificaat tonen wij aan dat een onafhankelijke partij onze systemen en processen heeft getoetst. Schimmel Elektrotechniek B.V. wordt daarvoor elk jaar beoordeeld door een auditeur van DEKRA Certification B.V.

De periodieke beoordeling heeft tot doel het kunnen vaststellen of de regeling voldoet aan de eisen van functionaliteit en toepasbaarheid in relatie tot de meest kritische onderdelen van een certificatieregeling.
Een keurmerk zegt iets over de kwaliteit van een product, een proces, een systeem of een dienst.

KVINL

In een Beoordelingsrichtlijn (BRL), ook wel certificatieschema genoemd, worden de eisen omschreven waaraan moet worden voldaan om het keurmerk te mogen gebruiken. Certificerende instellingen controleren aan de hand van deze BRL of dit zo is. Op hun beurt worden de certificerende instellingen op hun deskundigheid en onpartijdigheid beoordeeld door een accreditatie-instelling, in Nederland meestal de Raad voor Accreditatie.

Met dit certificaat verklaart DEKRA Certification B.V. dat het gerechtvaardigde vertrouwen bestaat dat de ontwerp- en installatiewerkzaamheden van Schimmel Elektrotechniek B.V. voldoen aan de eisen van hoofdstuk 4 en 5 van de BRL, hetgeen inhoudt dat de door Schimmel Elektrotechniek B.V. geïnstalleerde installaties voldoen aan de eisen van het Bouwbesluit. Dit certificaat is een erkende kwaliteitsverklaring voor het Bouwbesluit 2012.

Over Schimmel Elektrotechniek

Met de SEI-erkenning tonen wij aan

 • dat wij beschikken over de juiste diploma’s en daarop periodiek worden gecontroleerd;
 • wij de juiste kennis en kunde in huis hebben om deskundig te adviseren, degelijk installatiewerk uit te voeren en installaties goed te onderhouden;
 • wij werken met het juiste gereedschap, volgens de juiste handboeken en conform actuele wet- en regelgeving;
 • wij op de hoogte zijn van fundamentele wijzigingen in de wet- en regelgeving, zodat wij ons waar nodig kunnen bijscholen;
 • wij opgenomen zijn in het erkenningenregister, dat is een openbaar register, dat via internet door eenieder te raadplegen is. Erkende installateurs ontvangen ieder jaar een bewijs van inschrijving.

Schimmel Elektrotechniek BV in beeld

VAKKUNDIGE SPECIALIST

Uw specialist in elektrotechniek en breed inzetbaar voor uw project, waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat bij het opleveren van de installatie.

ADVIES OP MAAT

Bij Schimmel Elektrotechniek bent u aan het juiste adres voor oplossingen bij brede en specialistische vraagstukken voor installaties en domotica.

GECERTIFICEERD

Ons bedrijf is erkend en erkend via de BRL 6000. Deze stelt eisen aan de installaties en de kwaliteitsbewaking. Zo bent u dus verzekerd van de kwaliteit onze installaties.

 • "De installatie voor het nieuwbouw project met nieuwe netwerken is zeer goed verlopen. De installatie verliep soepel en men kan nu vertrouwen op een kwalitatief netwerk."

  Jan ter Water
 • "Dankzij Schimmel Elektrotechniek kunnen wij in ons bedrijf elke dag weer genieten van de juiste verlichting en het vernieuwde draadloze netwerk"

  Floor de Jonge

Een greep uit onze projecten

IMG_2031
MARCCAIN LAREN
MARCCAIN LAREN

Bij u in de regio

Veel van onze installatie en werkzaamheden vindt u ook in hieronder genoemde plaatsen. Neem contact op met Schimmel Elektrotechniek B.V. voor uw KNX systeem en elektrische installaties. Bel ons op: 035-5386369 of stuur een e-mail naar: info@schimmelelektrotechniek.nl

© Copyright 2019 | Schimmel Elektrotechniek | Sitemap | ALIB voorwaarden bedrijven - consumenten
035-5386369